fbpx

Oricine cântă la chitară îți va spune că secretul acestui instrument este practica. Cu cât vei exersa mai mult cu ajutorul unor cursuri de chitară, cu atât ești mai aproape de succes.

Ca și la pianină, acest instrument muzical are o terminologie aparte care te-ar putea ajuta să înțelegi mult mai rapid cum funcționează chitara.

Ce este un amplificator știm cu toții, dar ce este un capodastru poate fi un mister pentru fiecare dintre noi, cei care nu cântăm la chitară. Acesta este un dispozitiv mecanic care se prinde pe gâtul chitarei pentru a scurta lungimea de vibraţie a corzilor și  este folosit atunci când se doreşte traspunerea într-o altă tonalitate.

Cheițe de acordaj, cordar, cutie de rezonanță, doză, gâtul chitarei, taster sau prăguș sunt  încă o mică parte din cele câteva noțiuni noi pe care ți le vom dezvălui pas cu pas pentru a te putea ajuta să descoperi lumea minunată din spatele sunetelor chitarei.

 Un alt secret al acestui instrument este să reproduci cu vocea ceea vrei să cânți ca să-ți poți da seama dacă ai perceput cum trebuie fragmentul pe care vrei să-l cânți la chitară. Dacă vei reuși  să cânți cu vocea ta unu la unu cu piesa originală atunci piesa are șanse să sune cum trebuie. Dacă nu reușești să te sincronizezi, oricând te poți înregista pentru a putea corecta.

Și pentru că sună atât de provocator, noi te așteptăm să încercăm împreună și să îți povestim cum să fii foarte atent la intrări, tempo, durate de note și accentuări.

Aceste cursuri de chitară sunt disponibile la cerere, motiv pentru care ne poți lăsa datele tale de contact aici pentru a putea fi contactat.

 

0741093755