fbpx
Email Telefon Whatsapp

La ce vârstă să înceapă copilul să învețe limba engleză?

Copiii absorb informațiile ca un burete! Cu cât îl înscrii mai devreme la cursuri de engleză, cu atât rezultatele vor fi mai bune!

Unul dintre avantajele copilăriei este dobândirea ușoară, aproape naturală a limbajului. Copiii sunt auto-motivați să acumuleze noțiuni noi fără o învățare conștientă, spre deosebire de adolescenți și adulți. Copiii nu percep învățarea unei limbi străine ca pe un proces dificil, decât dacă acest lucru este sugerat de adulți.

Dacă te întrebi care este vârsta potrivită pentru ca micuțul tău să înceapă să învețe limba engleză, este util să conștientizezi faptul că limbajul este o abilitate dobândită înaintea scrisului sau a cititului. Așadar, faptul că preșcolarul nu cunoaște încă alfabetul nu este nici pe departe un impediment în procesul de învățare a limbii engleze.

Între 3 și 6 ani, creșterea cea mai rapidă a creierului are loc în ariile frontale care reglează planificarea și organizarea acțiunilor. Iar între 6 și 11 ani, creșterea cea mai rapidă are loc într-o arie a creierului care sprijină în principal gândirea asociativă, limbajul și relațiile spațiale. Se pare că adolescenții învață mai bine vocabularul și structura limbii, realizând asocieri și generalizări mai multe și mai complexe, ceea ce este și logic, căci se dezvoltă capacitatea cognitivă odată cu maturizarea biologică.

Învățarea are loc la vârste foarte mici, însă va deveni vizibilă mult mai târziu!

Este foarte important să știți că la fel ca și învățatul limbii materne, învățatul limbii engleze este un proces de durată. În prima etapă a vieții, bebelușii au o perioadă în care tac, se uită, ascultă și comunică prin expresii faciale sau gesturi înainte de a începe să vorbească. În mod similar, copiii care încep să învețe limba engleză, ar putea experimenta o astfel de perioadă de tăcere în care comunicarea și înțelegerea pot avea loc înainte ca ei să rostească efectiv cuvintele.

În acest timp, profesorii (sau părinții) nu ar trebui să forțeze copiii să ia parte la dialogul vorbit, făcându-i să repete cuvinte. Dialogurile ar trebui să fie unilaterale, adultul oferind ocazia copilului de a înțelege limbajul. 

După ceva timp, în funcție de frecvența orelor de limba engleză, fiecare copil (fetele adesea mai repede decât băieții) începe să rostească cuvinte simple sau fraze scurte. Aceste intervenții sunt intercalate, de cele mai multe ori, în fraze în limba maternă. Această etapă continuă pentru ceva timp, pe măsură ce copilul acumulează mai multe cunoștințe, mai exact până în momentul în care se va simți pregătit să alcătuiască propoziții complexe. De aceea copiii nu trebuie corectați atunci când greșesc, ci trebuie încurajați să se exprime.

Pentru a-și câștiga încrederea în forțele proprii, copiii au nevoie de încurajări continue, dar și de laude pentru performanțe bune. Părinții sunt într-o poziție ideală pentru a-i motiva, chiar dacă ei înșiși au doar engleza de bază, ajutându-i astfel pe micuți să învețe. 

Pe de altă parte, rolul profesorilor este extrem de important, aceștia având experiența, dar și tehnicile necesare pentru a-i determina pe copii să iubească limba engleză. La English School găsești cursuri potrivite pentru fiecare categorie de vârstă, iar profesorii noștri sunt pregătiți să lucreze cu copii de toate vârstele!

Prin urmare, nu există un prea devreme când vine vorba de învățarea limbii engleze. De altfel nu este deloc devreme pentru copii să învețe multe lucruri, nu doar limba engleză. 😉

Recomandă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *